Aanpak | Speltherapie Elst - praktijk voor kinderen en jongeren
Speltherapie Elst ondersteunt de ontwikkelingen van kinderen en tieners als het even niet zo makkelijk gaat. Speltherapie is een laagdrempelige vorm van kindertherapie, waarbij spel als middel gebruikt wordt om een kind te begrijpen en verder op weg te helpen.
speltherapie, kinderen, therapie, elst, jongeren
16234
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16234,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ONDERSTEUNING THUIS

1. ONDERSTEUNING THUIS

Opvoedondersteuning is bedoeld voor ouders/pleegouders die vragen hebben over de ontwikkeling van hun kind of over omgaan met specifiek gedrag. Dit kan bijvoorbeeld gaan om eetproblemen, slaapproblemen, problemen in de omgang met broertjes en/of zusjes of het zoeken naar manieren om een kind extra te stimuleren in de ontwikkeling. Met u als ouder wordt gekeken naar de inhoud van het probleem en wordt samen gezocht naar praktische oplossingen. Wanneer u tegen dingen aanloopt in de opvoeding van uw kind en hier uw zorgen over wilt delen of een vraag wilt stellen, neem dan gerust contact op.

2. VIDEO INTERACTIE BEGELEIDING – GEHECHTHEID

Deze vorm van begeleiding wordt gebruikt bij opvoedingsondersteuning. Dit heeft als doel de communicatie tussen ouder en kind te verbeteren en het hechtingsproces te bevorderen. De bouwstenen van hechting staan hierbij centraal. Door middel van een video opname in de thuissituatie kan worden ontdekt wat een kind nodig heeft en hoe de ouders daarop kunnen aansluiten. De sterke kanten van de ouders worden belicht en er wordt besproken hoe deze te gebruiken bij het ondersteunen van uw kind. Tevens worden er doelen opgesteld en adviezen gegeven. Daardoor groeit vertrouwen en keert er meer plezier terug in de onderlinge relaties.

RESULTAAT:

Het resultaat van de video-interactiebegeleiding is dat:

· Opvoeders zich krachtig genoeg voelen en steun ervaren in de complexe opvoedsituaties.

· Opvoeders reageren op een sensitief-responsieve manier op hun kind zodat het opgroeit tot een volwassene met voldoende zelfvertrouwen. Het biedt het kind de mogelijkheid tot het maken van positieve keuzes in zijn leven.

· Ouders en pleegouders psycho-educatie krijgen op het gebied van gehechtheid en de eigen gehechtheidsrelatie.

3. SCHOOLCONSULTATIE

Wanneer het probleemgedrag (ook) op school plaatsvindt kan naast speltherapie of gezinsbegeleiding wenselijk zijn dat er in de klas een observatie wordt afgenomen. In overleg met betrokkenen wordt een schoolobservatie gedaan en naar aanleiding daarvan samen met de ouders, leerkracht en eventueel de intern begeleidster gekeken naar wat er nodig is om goed te functioneren op school.

MEER WETEN?

Neem gerust contact met ons op of stel je vraag via info@speltherapie-elst.nl

Milou Huitink is pedagoog en video-interactiebegeleidster gehechtheid. Milou heeft veel ervaring met het ondersteunen van adoptiegezinnen en is gespecialiseerd in het thema gehechtheid. Naast haar werk als gezinsbegeleidster bij ‘Speltherapie Elst’ werkt zij als pedagoog op de Educatieve Crisis Opvang en als ambulant begeleider met kinderen en jongeren die dreigen uit te vallen of uitgevallen zijn op school.

BOEKEN TIP!

Spelenderwijs verbinden & hechten

KOSTEN/VERGOEDING

Speltherapie Elst heeft contracten afgesloten met de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem. U krijgt de kosten volledig vergoed wanneer u woont in één van deze drie gemeentes. Hiervoor heeft u een verwijsbrief nodig van een huisarts, kinderarts of jeugdarts. Of u kunt een beschikking vragen bij de gemeente. Als u belt, kunnen we even met u meedenken wat de juiste weg is voor de vergoeding.

Mocht u buiten het betreffende gebied wonen en gebruik willen maken van de diensten van Speltherapie Elst, belt u dan gerust voor de huidige tarieven. We bekijken dan de mogelijkheden.

 

De praktijk is aangesloten bij:

  • NVVS (Vereniging van en voor Speltherapeuten)
  • FVB (Federatie voor Vaktherapeuten)
  • SKJ (Kwaliteitsregister Jeugdzorg)
  • Registertherapeut BCZ@licentiecode RBCZ/TCZ
  • Kamer van Koophandel
  • AGB code Praktijk
Speltherapie Elst
Speltherapie Elst
Speltherapie Elst

NEEM CONTACT OPBenieuwd wat speltherapie Elst voor uw kind kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan contact op!